zaterdag 28 december 2013

Hongerspelen

Hi Iedereen,

Vandaag doe ik een review over de boeken serie de Hongerspelen van Suzanne Collins (Beter bekent als the Hungergames.) Ik denk dat iedereen wel is van de serie heeft gehoord omdat het razend populair is. De eerste twee boeken zijn natuurlijk ook verfilmd.               
Het verhaal gaat over een land (in de toekomst) dat heel lang in oorlog is geweest en er is uiteindelijk een bepaald gebied aan de macht gekomen. Dat gebied heet het capitool, het capitool bestuurt de 12 andere gebieden (worden de districten genoemd.) Om de districten te straffen moeten ze alle 12 elk jaar een jongen en een meisje (tussen de 12 en 18 jaar ) offeren aan de hongerspelen. Daar moeten de jongens en meisjes net zo lang met elkaar vechten tot er maar een overlevende is. Dit jaar is het eerste jaar dat het zusje van Katniss (de hoofdpersoon) mee moet loten, om zo bepalen wie mee moet doen aan deze verschrikkelijke hongerspelen. Helaas word de naam van Katniss haar zusje direct uit de pot getrokken, ze moet dus mee doen aan de hongerspelen. Katniss kan dit niet aan zien. Wat zal ze doen??
.
Ik vond deze boeken serie echt heel  leuk. Ik heb het eerste deel binnen een dag uitgelezen.  Het verhaal is lekker origineel. Je kan je bij deze serie ook super goed inleven in de personages, je word echt mee genomen in het hoofd van Katniss. Het verhaal is best wel spannend maar er is ook liefde in het verhaal. Vooral in het tweede deel is veel liefde, ik vond het tweede boek ook het leukste.
Ik zou deze serie echt aan iedereen tussen de 12 en 16 jaar aanraden. Als je de films al hebt gezien maakt dat echt helemaal niks uit het is alsnog leuk om de boeken te lezen omdat die toch een beetje anders zijn. Ik heb zelf ook eerst de film gezien en toen ben ik pas de boeken gaan lezen.

Cijfer: 8
+ de serie is lekker spannend
+ de serie heeft een onverwacht einde
-het laatste boek vond ik iets minder het is soms een beetje verwarrend

Tip: het is niet zo leuk om deze boeken alle drie achter elkaar te lezen omdat ze dan een beetje voorspelbaar worden.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind de serie ook echt super tof! Dankjewel voor je reactie op mijn blog :)

    BeantwoordenVerwijderen